Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg

Op de verpleegunit in Amandelhof vinden 32 bewoners met dementie (met een indicatie voor psychogeriatrische verpleeghuiszorg ZZP 5 en 7) een thuis. De verpleegunit is verdeeld over twee gangen met ieder 16 éénpersoonskamers met een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een kledingkast en een hoog-laagbed. De kamer is voorzien van telefoonaansluiting en kabel voor radio en televisie. De kamer kan verder grotendeels naar eigen inzicht worden ingericht.

Eigen kamer
De bewoners kunnen kiezen om in de eigen kamer te verblijven en daar bijvoorbeeld de maaltijd te gebruiken, televisie te kijken of te lezen. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer.

Aanspreekpunt
De Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) is het vaste aanspreekpunt. Betrokkenheid en inspraak van de bewoners (en contactpersonen) bij het verlenen van de zorg is belangrijk voor ons. Uiteraard kunt u het zorgdossier en zorgleefplan inzien en daar vragen over stellen. Contactpersonen van de bewoners worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de zorgbespreking waarin het zorgleefplan wordt besproken en bijgesteld.

Belevingsgerichte zorg
De benaderingswijze is 'belevingsgerichte zorg', de medewerkers worden hiertoe specifiek opgeleid. Uitgangspunt van deze benaderwijze is dat er zo veel mogelijk gekeken wordt naar het dagelijks ritme van de bewoner. De bewoner wordt met respect benaderd en voelt zich hierdoor gekend en gewaardeerd. Naast zorgmedewerkers zijn er dagelijks activiteitenbegeleiders aanwezig die zorgdragen voor individuele en groepsactiviteiten.

 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht